Ciasto czekoladowe na maślance

Ciasto czekoladowe na maślance

Ciasto czekoladowe na maślance

Przepis na : deser

Składniki – porcja na formę 25×25: 2 szklanki maślanki, 1 szklanka cukru, 2,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 3 łyżki kakao. Krok 1 W jednej misce łączymy same suche składniki. Krok 2 W drugiej misce łączymy mokre składniki. Krok 3 Do suchych składników przelewamy masę ze składników mokrych i całość łączymy. Krok 4 Wylewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra, dół) pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Coś bym zjadła

Autor

Jilian PrażynkaJilian Prażynka

Kocham życie i wszystko to, co mnie otacza – ludzi, miejsca, muzykę,podróże. Wieczna optymistka szukająca wyzwań, Już zastanawiam się „Ciekawe, co fajnego się dziś wydarzy?” :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, szybkie ciasto, czekolada, placki, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, łatwe ciasto, deser, desery, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, ciasta z masa, szybki deser

Inne przepisy z Coś bym zjadła

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.