Puszyste w środku a z góry chrupiące. Pyszne racuchy z dodatkiem bananów. Są po prostu palce lizać. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 8 g drożdży instant Emix 50 g masła 3 jajka 100 g cukru 250 ml mleka szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego Emix 3 banany olej do smażenia do oprószenia cukier puder Emix Przygotowanie: Do naczynia z robota przesiać mąkę dodać cukier, sól, jajka, cukier waniliowy, rozpuszczone letnie masło, letnie mleko i wsypać drożdże suszone. Za p... czytaj dalej...
Lubię racuchy, ale jeszcze nigdy nie robiłam ich z bananami. Muszę spróbować!
Racuchy to takie wschodnie bliny, pycha uwielbiam. A z dodatkiem bananów muszą być fantastyczne.
uwielbiam wszystkie placki, placuszki i racuchy- w przeciwieństwie do reszty rodzinki:(może i dobrze, bo byłabym szersza niż dłuższa:))
Czekam aż ciasto wyrośnie dzieci nie umią się już doczekać mniam