Przepis na : deser
Kajmakowiec Królewski to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Kruche ciasto przełożone kajmakiem oraz delikatnym kremem z mascarpone i mleka w proszku smakuje wyjątkowo i prezentuje się bardzo efektownie. Całość dopełnia polewa czekoladowa posypana orzechami, która sprawia, że ciasto nie tylko zachwyca smakiem, ale i wyglądem. To deser idealny na święta, rodzinne spotkania czy przyjęcia – zawsze robi wrażenie i znika ze stołu w ekspresowym tempie. Kajmakowiec Królewski nie jest trudny w przygotowaniu, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...