Uwielbiam polską kuchnię, a jeszcze bardziej cieszy mnie zaskoczenie na twarzach moich zachodnich znajomych oraz "teściów", gdy próbują naszych dań. ;) Korzystając z wolnego przedpołudnia postanowiłam przygotować Krokiety, czyli nic innego jak smażone naleśniki z farszem. Do najpopularniejszych nadzień należy chyba kapusta kiszona z cebulką. Ja natomiast wzbogaciłam ją mięsem mielonym z pieczarkami i marchewką :) Nie zapomniałam oczywiście o kubku czerwonego barszczu ;) Do dzieła! Składniki (ok. 5 sporych krokietó... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Hej wszystkim! Jestem tegoroczną absolwentką na obczyźnie, która w trakcie szukania pracy, postanowiła założyć kulinarnego bloga. Kocham gotować, a pasja ta (która widoczna była już od małego!) ujawniła się na 1 roku studiów, gdzie to musiałam sama zacząć dbać o siebie :)
Udowadniam, że każda litera alfabetu ma swój kuchenny odpowiednik. Mam nadzieję, że będzie Was smakowało :)