Składniki:1,5 szklanki startego na grubych oczkach kabaczka2,5 szkl. mąki0,5 szkl. oleju1 1/3 szkl cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody2 jajka2 łyżeczki cynamonuWykonanie:Wszystkie składniki połączyć - utrzeć na jednolite ciasto.Przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około 60 minut w 170 stopniach.Ostudzony placek przekroić wzdłuż. Posmarować marmoladą wieloowocową, np Jamar.Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego ! czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...