Zapiekane naleśniki z karmelizowanymi jabłkami w sosie waniliowym

Zapiekane naleśniki z karmelizowanymi jabłkami w sosie waniliowym

Zapiekane naleśniki z karmelizowanymi jabłkami w sosie waniliowym

Ciasto naleśnikowe (na 7 szt.): 375 ml mleka, 2 małe jajka, 150 g mąki pszennej, olej do smażenia. Nadzienie jabłkowe: 1 kg kwaśnych jabłek, obranych i pozbawionych gniazd nasiennych, 100 g miodu, 100 g cukru, 1 płaska łyżeczka cynamonu. nasiona z 1 laski wanilii, sok z 1/2 cytryny, niewielka ilość masła. Sos waniliowy: 600 ml mleka, 3,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, nasiona z 2-3 lasek wanilii. Dodatkowo: masło do wysmarowania formy. Ostatnio byłam na wycieczce w malowniczym, nadmors... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, jabłka, naleśnik, sosy, pasty, pasta, ciasto, ciasto naleśnikowe, placki, krokiety, ciasto na naleśniki, ciasta z jabłkami, jajka z farszem, placki z jabłkami, fajne ciasta, drugie danie, placki ziemniaczane

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.