Przepis na : obiad
Kolejna odsłona placuszków warzywnych, ale tym razem z buraka! Bardzo zdrowe i smaczne, zachwyci się nimi nawet największy niejadek. Składniki: 2 jaja 1 buraczek 3 łyżki mąki żytniej przyprawy: pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, przyprawa kebab-gyros, bazylia, papryka słodka mielona, jarzynka bez soli olej do smażenia Sposób przygotowania: Buraczka obieramy, dokładnie myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Dodajemy pozostałe składniki, Całość dokładnie mieszamy. Jedna łyżka to jeden plac... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...