Idealne na kolację i raczej szybkie w przygotowaniu. Sprawdziły się również jako drugie śniadanie w pracy - po podgrzaniu w piekarniku lub mikrofali były jak świeżo usmażone. Z podanych składników wychodzi kolacja dla 3 osób - ok 12 sporych racuchów. Składniki: 300 ml mąki bezglutenowej biszkoptowej - użyłam własnej mieszanki 100 ml mąki kukurydzianej 1 opakowanie drożdży suszonych 2 czubate łyżki cukru 400 ml mleka 1 duże jajko 1 duże, kruche jabłko - ja użyłam championa tłuszcz do smażenia - ja uży... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)