Pulchne, bezglutenowe racuchy z jabłkami

Pulchne, bezglutenowe racuchy z jabłkami

Pulchne, bezglutenowe racuchy z jabłkami

Idealne na kolację i raczej szybkie w przygotowaniu. Sprawdziły się również jako drugie śniadanie w pracy - po podgrzaniu w piekarniku lub mikrofali były jak świeżo usmażone.  Z podanych składników wychodzi kolacja dla 3 osób - ok 12 sporych racuchów. Składniki: 300 ml mąki bezglutenowej biszkoptowej - użyłam własnej mieszanki 100 ml mąki kukurydzianej 1 opakowanie drożdży suszonych 2 czubate łyżki cukru 400 ml mleka 1 duże jajko 1 duże, kruche jabłko - ja użyłam championa tłuszcz do smażenia - ja uży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, jabłka, ciasto, kolacja, racuchy, śniadania, do pracy, placki, ciasta z jabłkami, szybka kolacja, szybkie śniadanie, fajne ciasta, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , proste ciasto, placki z jabłkami, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.