PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI. NA SUCHYCH DROŻDŻACH
PUSZYSTE RACUCHY Z JABŁKAMI. NA SUCHYCH DROŻDŻACH
Składniki : na ok 14 szt 2.5 szkl mąki pszennej 4 łyżki cukru łyżeczka cukru waniliowego 1 szkl mleka 1 op. suchych drożdży (7g-8g) 2 jajka szczypta soli skórka otarta z cytryny 1 duże jabłko olej - do smażenia cukier, cukier puder, konfitura, dżem - do wykończenia racuchów Wykonanie: Do ciepłego mleka dodajemy cukier, cukier waniliowy i suche drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy jajka, sól, skórkę z cytryny i mąkę. Mieszamy ciasto dokładnie. Przykrywamy folią i odstawiamy w cie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję