Przepis na : śniadanie
Czy wiecie, że jagody są bardzo wdzięcznym owocem? Banalnie łatwo się je mrozi (bo wystarczy umyć, wysuszyć i wrzucić do zamrażarki) i niesamowicie szybko się je rozmraża. Poza tym są bardzo zdrowe - zawierają mnóstwo witamin, których nazw zazwyczaj i tak nie pamiętam, ale - co zapamiętać warto, to że sok z jagód warto podać przy zatruciach i biegunkach (szersze info dla zainteresowanych w netografii na dole strony). Dla kogo więcej jagody? Dla cukrzyków i osób spędzających dużo czasu przy komputerze - za... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...