Rozgladajac sie za tegorocznymi wakacjami po internecie zatesknilam do smakow lata. Przypomnialy mi sie cudowne wakacje w Hiszpanii i tamtejsza kuchnia. Nie pozostalo mi wiec nic innego jak wprowadzic troche hiszpanskiego smaku do mojej kuchni. W ten oto sposob postanowilam zrobic pyszna i dosc proste hiszpanska tortille.Pamietam gdy pierwszy raz jadlam ten ziemniaczany placek. Moj dziesiejszy byl rownie smaczny jak ten sprzed lat.skladniki:okolo 220 g ziemniakowmini puszka groszku zielonego lub 3 duze lyzki4... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...