górę kurczaka, przykrywamy sosem, podlewamy śmietanką. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 185 stopni około 25 minut. RADA: możecie sprawić, że danie będzie jeszcze bardziej ekonomiczne; można użyć mięsa z obiadu z dnia poprzedniego; może to być dowolny drób. Szybko, tanio i niezwykle smacznie
BaRepasZabiegana jestem jak dzika kuna, albo inne szybkie i niezbyt spokojne zwierzątko. Szczególnie ten weekend razem z M. spędziliśmy pod znakiem biegania poza domem. W piątek
Przepysznik - BLW i nie tylkoDzięki uprzejmości Lorda Somersby zostałam wybrana do przetestowania nowego smaku piwa Somersby "Blackberry Beer Drink", które niebawem pojawi się w sklepach. Jako jedna z nielicznych osób
Z miłości do słodkościW naszym domu dziś sporo bieganiny, bo są czyjeś...urodziny! Prawie w ostatniej chwili się człowiek dowiaduje...ale bez paniki, wszystko można przygotować. Nie musi być
Z Kuchni Do KuchniZupa z wołowiną i brokułami, pyszny i prosty przepis Zupa z wołowiną i brokułami, pyszny i prosty przepis. Zupa .. tak, wiem kolejna .. ale jak
Kuchnia na wzgórzuPieczone żeberka w sosie z piwem karmelowym Pieczone żeberka każdy zna i praktycznie każdy lubi . No ale pieczone żeberka w sosie z piwem karmelowym to już
Ogrodnik w podróżySos słodko-kwaśny to jeden z lepszych sosów jakie znam. Uwielbiam go! Zwłaszcza ten domowy. Ostatnio robiłam z filetem z kurczaka, a tym razem postanowiłam przygotować
Kuchnia MagdaLenyZdrowe, chude i wartościowe mięso z indyka skąpane w pysznym, zawiesistym sosie bez grama mąki i śmietany. Te indycze klopsiki w paprykowym sosie to miła odmiana
Karo in the KitchenRozgrzewajacych zup ciąg dalszy, ale to zapewne przez porę roku. Tym razem aksamitna zupa krem z kurczaka, czyli właściwie rosół podany trochę w innej wersji,
Malinowo w kuchniNiezwykłe kotlety mielone... z mięsa drobiowego, z dodatkiem cukinii i nadziewane serem pleśniowym. To pomysł jak odczarować zwykłe kotlety mielone, które są dość ciężkim daniem i
Kuchnia MagdaLenyDziś przedstawiam przepis na jedne z najlepszych udek jakie kiedykolwiek jadłam. Rozpływające się w ustach udka pieczone z słodko-słonym sosie na bazie ketchupu i powideł
karmelowyKnedle ze śliwkami Knedle ze śliwkami, najlepiej węgierkami, to smak mojego dzieciństwa. Te knedle zawsze „wychodziły”. Ciasto zawsze było delikatne, miękkie i nie przytłaczało smaku śliwek
KorniszonkiZnacie mnie już trochę i pewnie zauważyliście, że lubię brać udział w różnych konkursach. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że zazwyczaj
Kuchnia w czekoladzieRano wróciliśmy z urlopu, czas nadrobić zaległości (z przyjemnością, żeby nie było). Ci od mięsa mówią, że zupa wyszła bardzo fajnie. Ja to bym ją najchętniej
Kardamonovyposzukiwaniu inspiracji na obiad bez mięsa napotkałam blog Pani Agnieszki Maciąg. Znalazłam tam wiele przydatnych informacji na temat zdrowego odżywiania. Wśród wielu ciekawych przepisów zwrócił moją uwagę gulasz z selera. Postanowiłam go wypróbować i tak oto powstała moja wersja. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemyslenia