Bakłażany faszerowane mięsem i ryżem
Bakłażany faszerowane mięsem i ryżem
Przepis na : obiad
Przez ostatni miesiąc miałam dostęp do pysznych, ekologicznych warzyw z hodowli SGGW. Dzięki mojej najmłodszej siostrze, studentce tejże uczelni dostałam od opiekunów szklarni młodziutkie bakłażany. Miały najwyżej 10-12 cm długości. Wyglądały tak ślicznie, że nie mogłam ich pokroić i wrzucić do pomidorów, jak zrobiłam to z większymi egzemplarzami w przepisie na Bakłażany w pomidorach. Takie maleństwa zasługiwały na odpowiednią oprawę. Nadziałam je zatem tym co akurat miałam w domu - ryżem, wołowiną i domowy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje
Autor
Anna Piątkowska-Wełyczko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, mielone, wołowina, mięso, mięso na obiad, przekąski, obiad, zdrowe przepisy, bez pieczenia, mięsa pieczone, ryż z warzywami, mięso mielone, dania bez mięsa, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, mielone z warzywami, warzywa na patelnie
Inne przepisy z Kulinarne Inspiracje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję