Przepis na : obiad
Zdradzę Wam dziś jak to jest czasem z przepisami u Czerwonej Porzeczki, bo owy schab powstał w bardzo ciekawy sposób ;P Zaczęło się od niewinnego pęczka pietruszki, który leżał zapomniany w lodówce i trzeba było znaleźć mu jakieś miejsce na ziemi, inaczej spotkałaby go straszliwa przyszłość w otchłaniach kosza na śmieci... Ale co można zrobić z natką pietruszki?! Już całkiem spory czas temu, w okolicach świąt Bożego narodzenia, napatrzyłam się na schab kresowy na blogu Zjem to . Strasznie mi się spodobał, al... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...