Filet z kurczaka nadziewany czerwoną porzeczką
Filet z kurczaka nadziewany czerwoną porzeczką
Przepis na : obiad
Zazwyczaj owoce wykorzystuję do ciast i deserów czy przetworów. Czasem jednak lubię zaskoczyć bliskich łącząc owoce z mięsem. Tak jak w tym przypadku. Kruche, delikatnie mięso z kurczaka, kwaskowe porzeczki i szczypta ostrej papryki. Całość nie jest smażona, lecz pieczona bez dodatku tłuszczu!! Zatem jedzmy bez wyrzutów sumienia;):)
Składniki:1/2 kg filetu z piersi kurczaka, cebula, 100 g czerwonych porzeczek, szczypta ostrej papryki, sól, pieprz, łyżka oleju.
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć, oprós... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości
Autor
czekoladka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
czerwona porzeczka, porzeczki, filet z kurczaka, pieczenie, cebula, mięso, papryka, pierś kurczaka, bez pieczenia, kurczak, ciasto, pierś z kurczaka, mięso na obiad, desery, piersi, deser, pierś, przetwory, obiad, kurczak na ostro, kurczak z papryką , deser z owocami, ostry kurczak, kurczak pieczony, ciasto z porzeczką, mięsa pieczone, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto z bezami
Inne przepisy z Z miłości do słodkości
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję