Łopatka duszona z białą cebulą

Łopatka duszona z białą cebulą

Łopatka duszona z białą cebulą

Przepis na : obiad

Dzisiaj u nas klasyczny przepis na duszoną łopatkę. Zazwyczaj podaję ją jako pieczony kawałek dobrego mięska ale taka duszona cieszy się w naszym domu powodzeniem. Mięsko jest mięciutkie i tak naprawdę rozchodzi się w ustach. Dodatek białej cebuli komponuje się z całością idealnie. Łopatka duszona z białą cebulą   SKŁADNIKI : 800/1000 g ładnej łopatki wieprzowej 1 biała cebula 600 ml bulionu olej sól i pieprz do smaku   PRZYGOTOWANIE : Mięso myjemy, następnie kroimy łopatkę w plastry około 2 cm.  M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.