Knedle ze śliwkami na sposób mojej mamy
Knedle ze śliwkami na sposób mojej mamy
Przepis na : obiad
Knedle ze śliwkami Knedle ze śliwkami, najlepiej węgierkami, to smak mojego dzieciństwa. Te knedle zawsze „wychodziły”. Ciasto zawsze było delikatne, miękkie i nie przytłaczało smaku śliwek. Polane stopionym masłem i posypane zwykłym cukrem. Bez żadnych wymyślnych dodatków w postaci cynamonu, wanilii ani bitej śmietany. Naturalna słodycz śliwek i delikatne ciasto z ziemniaków – oto cały sekret najlepszych knedli. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Korniszonki
Autor
Katarzyna Nowak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadania, ciasto, obiad, śliwka, deser, kolacja, desery, ryby, sałatka, przekąski, sałatki, ryba, pasta, pasztet, mięso, kanapki, przekąska, pasty, pieczywo, ziemniaki, ciasto ze śliwką, ciasto z kremem, ciasta z kremami, mięso na obiad, sałatka do obiadu, ryba w ciescie, salatka ziemniaczana
Inne przepisy z Korniszonki
Dodaj komentarz