Przepis na : obiad
Wizyta u rodziców i spakowanie przez mamę całego arsenału dań, skutecznie odwiodło mnie od gotowania przez 2 tygodnie. Dzisiaj przyszedł czas na nowy smak. Nieskromnie przyznam, że chyba nigdy nie ugotowałam niczego bardziej pysznego! Zapraszam SKŁADNIKI: 500g mięsa z udek kurczaka bez skóry i kości 1 duża pomarańcza, 1 mała pomarańcza 2 łyżki stołowe miodu 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek 2 łyżeczki rozmarynu suszonego odrobina papryczki chilli 1/4 łyżeczki cynamonu PRZYGOTOWANIE: Mięso płuczemy i solimy, u... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Smaczne i szybkie gotowanie :)