Kurze podudzia a'la creme

Kurze podudzia a'la creme

Kurze podudzia a'la creme

Przepis na : obiad

Kurze podudzia a'la creme Ciekawa alternatywa dla pieczonego kurczaka. Udka duszone w śmietanie. Delikatny smak, mięso kruche, a sos kremowo-śmietanowy. Szybki i tani sposób na zwyczajnego kurczaka. Do dzieła. Składniki: 8 podudzi z kurczaka  kilka szalotek sok z jednej cytryny 400 ml śmietany 30% 2 łyżeczki mąki 2 łyżki masła do smażenia 1 żółtko sól biały pieprz 1/2 l bulionu warzywnego natka pietruszki Sposób przygotowania Podudzia umyć, osuszyć, natrzeć solą i sokiem z cytryny. Odstawić na min. godzin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu na moim stole...

Autor

Elwira Masłowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, sosy, ciekawe przepisy, sok, obiad, udka z kurczaka, obiad na szybko, szybki obiad, kurczak pieczony, udka , podudzia z kurczaka, tani obiad, mięso na obiad, pieczone udka, mięso duszone, sos do kurczaka, szybki kurczak, kurczak z cytryną, mięsa pieczone

Inne przepisy z na moim stole...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.