Potrawka cieleca z kuchni francuskiej

Potrawka cieleca z kuchni francuskiej

Potrawka cieleca z kuchni francuskiej

Przepis na : obiad

I znowu przepis sprzed lat... co pewnie widać po zdjęciach. Szperam ostatnio po moich archiwach w poszukiwaniu ciekawych przepisów i nadających się do publikacji jeszcze jako tako zdjęciach. Dzisiaj znalazłam dla Was potrawkę cielęcą i postanowiłam ja pokazać ze względu nie tylko na smak, ale jako ciekawostkę, klasykę z kuchni francuskiej godną uwagi. Może zechce ktoś ją zrobić, jeśli lubi cielęcinę. Przepis pochodzi z książki Encyklopedia sztuki kulinarnej "Kuchnia francuska I" z 1993. Robiłam ją pierw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.