Polędwiczka wieprzowa duszona w białym winie

Polędwiczka wieprzowa duszona w białym winie

Polędwiczka wieprzowa duszona w białym winie

Przepis na : obiad

Polędwiczka wieprzowa duszona w białym winie to bardzo ciekawy pomysł na obiad. Zwłaszcza świąteczny lub na jakąś szczególną okazję, bo trzeba poświęcić na jej przygotowanie trochę czasu. Wbrew tytułowi może zadziwiać kolor sosu, ale wytłumaczenie jest proste: do duszenia użyłam również bulionu wołowego, bo akurat taki miałam w domu.   Składniki: polędwiczka wieprzowa 1 łyżka suszonego majeranku kilka gałązek świeżego tymianku 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 ml białego wina Czytaj dalej... Artykuł Polędwiczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.