Kurczak pieczony na tymianku.
Kurczak pieczony na tymianku.
Przepis na : obiad
Jest to danie dla wszystkich zamiłowanych mięsożerców :-) Chrupiąca, złocisto-brązowa skórka, skrywająca soczyste, aromatyczne mięso... Najważniejsze to dobrze przyprawić kurczaka, a reszta sama się robi. Ja miałam dużego kurczaka (2,3 kg), więc piekłam go około 2 godzin (mniejszemu ptaszkowi wystarczy 1,5 godziny) i przez te dwie godziny mąż przechodził katusze :-) Zapach był na tyle intensywny i smakowity, że nie dawał mu spokoju. Na szczęście dał radę, ale gdy tylko wyłączyłam pi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie
Autor
Agnieszka Gąsior
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, ziemniaki, ziemniak, kurczak pieczony, mięso, pieczarki, papryka, warzywa, kurczak z pieczarkami, mięso na obiad, wielkanoc, boże narodzenie, impreza, kolacja, obiad, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone, kurczak z papryką , dania z kurczakiem, gotowany kurczak, filet z kurczaka, chrupiący kurczak, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, potrawy z kurczaka, pieczarki do obiadu, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z Rozpustne gotowanie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję