Kinder Country z truskawkami Proponuję lekką odmianę pysznego ciasta bez pieczenia tzw. Kinder Country. Ten cudowny deser postanowiłam wzbogacić truskawkami i odjąć mu nieco kalorii. W
KorniszonkiPrzepyszna lekko odchudzona lasagne, bo bez beszamelu! Ja niestety po sosie beszamelowym czuję się lekko mówiąc niezbyt dobrze, dlatego postanowiłam pokombinować, żeby bez jego użycia lasagne
MamaOskarkaDziś przedstawiam idealne połączenie moich chyba najbardziej ulubionych składników, karkówki i młodej kapusty. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby coś z karkówką lub młodą kapustą nie
karmelowyCzy jedliście kiedyś kiełbasę chorizo? Ja dzisiaj po raz pierwszy spróbowałam i jestem zachwycona, bo uwielbiam takie smaki. To hiszpański przysmak, kiełbasa wieprzowa, o charakterystycznym
Moja smaczna kuchniaW końcu udało mi się kupić pierwszą w tym roku botwinkę! Jedyną słuszną opcją na początek była oczywiście zupa botwinkowa, która jest chyba moją najbardziej ulubioną
karmelowyNajlepsze przepisy na sałatki, które możecie przygotować na grilla czy np. piknik. Wśród przepisów perełka-ogórki małosolne w plasterkach! Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą, pomidorkami
Moja smaczna kuchniaAmerican cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady Amerykańskie ciasteczka są naprawdę pyszne! Chrupiące na brzegach i miękkie oraz lekko ciągnące w środku i oczywiście z
KorniszonkiPasta z twarożku i pieczonych warzyw Ta pasta to świetna propozycja dla wszystkich miłośników twarogów i warzywa. Do jej przygotowania można wykorzystać wszelkie warzywa pieczona
KorniszonkiPowroty do tradycji bywają bardzo inspirujące, odkrywcze i oczywiście zdrowe, zwłaszcza kiedy mówimy o kulinarnych podróżach do przeszłości. Nasi przodkowe odżywiali się dużo lepiej niż my
KulinarneImpresje.plPrzedstawiam Wam Panią Zapiekankę. Jedyną do której regularnie wracam. Zwykle jesienią, kiedy papryka jest najpyszniejsza i jej zapach w całym domu cieszy najbardziej. Można zrobić wieeelką
Cook&LovePerfekcyjnie przygotowany kurczak Czujecie ten niepowtarzalny aromat? :) Jeśli zastanawiacie się, co tak pięknie pachnie, koniecznie zobaczcie przepis na udka z kurczaka duszone w sosie z czerwonego
Moja Książka KucharskaKotlety mielone nie muszą być mocno smażone. Można je poddusić, wtedy nabiorą delikatności i będą bardziej soczyste. Dodatek fasolki szparagowej zamieni je w iście wiosenne wykwintne
LatosiowydomTo wspaniałe i nad wyraz aromatyczne, świąteczne danie, przygotowywaliśmy na Warsztatach Wielkanocnych z firmą Sokołów. Autorką przepisu jest Sandra Kotowicz. Przepis świąteczny i
Z Kuchni Do KuchniZe wstydem i ogromnym żalem stwierdziłem, że na stronie nie ma żadnego mojego przepisu na klasyczne kotlety mielone.
kuron.com.plMieszkam na Podlasiu i tutaj kluski te nazywane są pyzami. W każdym bądź razie tak mnie mama nauczyła... W różnych regionach Polski mówi o nich
Di gotuje