gryczotto z grzybami, czyli wiemy już, że do jego przygotowania użyłam kaszy gryczanej. Gryczotto może być dodatkiem do dania mięsnego, lub dla tych co nie zawsze muszą mieć obiad z mięsem, samodzielnym pysznym daniem. Zapraszam ! Gryczotto z grzybami Czas przygotowania: 30 minut + czas moczenia Składniki: 100 g kaszy gryczanej 25 g suszonych grzybów 200 g pieczarek 2 cebule
Kulinarne przygody GatityWizyta u rodziców i spakowanie przez mamę całego arsenału dań, skutecznie odwiodło mnie od gotowania przez 2 tygodnie. Dzisiaj przyszedł czas na nowy smak. Nieskromnie przyznam
Kuchnia w bieguLubię eksperymentować ze smakami. Zawsze powtarzam, że najwyżej będzie niesmaczne. Jednak częściej eksperymenty kulinarne zaskakują pozytywnie i zapisują się w rozdziale do powtórzenia. Tym razem padło
Emskie SmakiDzień dobry daniem pysznym, którym będą zachwycone przede wszystkim dzieci, które nie cierpią kaszy gryczanej. Danie jest tak dobre, że kasza gryczana jaką znamy z dzieciństwa
Z Kuchni Do KuchniNa wstępie chciałbym życzyć wszystkim kobietom samych sukcesów i pyszności. Wiem, że powinienem wczoraj to napisać, ale wczoraj cały wolny czas poświęciłem moim dziewczynom – czuję
manslogblogUwielbiam dania jednogarnkowe bo nie wymagają wielkiego zaangażowania a przy tym są pyszne. Mięciutkie mięso, bogactwo warzyw i aromatyczne przyprawy to sekret tej pysznej i lekkiej
Pyry na Gazmikserze, ale koleżanka korzysta z klasycznej tarki. Ścieramy buraki, jabłka i odsączamy. Przenosimy do większej miski, dodajemy posiekaną cebulę, przyprawy i majonez. Całość mieszamy i podajemy np do obiadu (ziemniaki, mięso – będzie pasować super). Smacznego
Szybko Tanio SmacznieMożna powiedzieć polska klasyka. Kotlety schabowe marynowane w mleku i cebuli, dzięki temu Są niesamowicie soczyste, panierowane i smażone, z dodatkiem kremowego sosu pieczarkowego z nutką
Wanilia i KardamonJakiś czas temu dostałam do House of Asia fajny prezent w postaci produktów dedykowanych kuchni chińskiej i postanowiłam wykorzystać je do przygotowania ekspresowej potrawy w stylu
karmelowyW kuchni Polskiej jednym z klasycznych przepisów jest przepis na gołąbki. Śledząc nasz blog można śmiało odnieść wrażenie które nie jest mylnym, iż lubimy bawić się
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś przedstawiam kolejny przepis z książki Gordona Ramsaya „Bread Street Kitchen”, tym razem sięgnęłam po kaczkę duszoną w soku jabłkowym i bulionie, z warzywami i aromatycznymi
karmelowyDziś zapraszam po przepis na bardzo rozgrzewającą zupę gulaszową z wołowiną, ziemniakami i papryką. Gęsta, pełna aromatycznych przypraw rozgrzeje i nasyci na długo każdego w te
karmelowyOsobiście bardzo lubię wszelakiego rodzaju pulpeciki i klopsy. Najbardziej lubię te w sosie pomidorowym. Przyznać trzeba, że właśnie gotowane mięska są najzdrowszym ich wydaniem więc w
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimoże zabraknąć na blogu, zwłaszcza, że jest bardzo prosty. Kopytka przygotowuję bardzo rzadko, ale zimą, zwłaszcza w weekendy, do niedzielnego obiadu, pasują idealnie. Kilka składników i dodatek do obiadu z mięsem gotowy. U mnie w domu najczęściej jemy kopytka z mięsem i kapustą czerwoną. Kopytka Składniki: 500 g ziemniaków 1 jajko około 100 g mąki pszennej - im więcej dodamy
Moja smaczna kuchniaTego przepisu nie może zabraknąć na blogu, dlatego dzisiaj, w ostatni dzień 2016 roku, przedstawiam przepis na tradycyjny bigos, który jem nie za często, ale właśnie
Moja smaczna kuchnia