Szynka pieczona

Szynka pieczona

Szynka pieczona

Przepis na : obiad

Szynkę należy zamarynować dwa dni wcześniej a następnie upiec w piekarniku. Jej przygotowanie to „samograj”, nie wymaga wielkiego zaangażowania. Smak jest bardzo klasyczny z lekko słodkawą skórką. Dzięki marynowaniu kilka dni dobrze przechodzi aromatem przypraw. Składniki: szynka (kulka) o wadze 1kg 3-4 ząbki czosnku około 6-8 ziaren czarnego pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego 5 listków laurowych sól pieprz czarny mielony 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki płynnego miodu Sposób przygotowania: Przegotować około 1,5 l w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szynka, mielone, mięso, śniadania, sosy, polewa, śniadanie, pieczeń z szynki, pieczona szynka, wieprzowina, obiad, mięso na obiad, mięso mielone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.