Pulpety z indyka i kaszy jaglanej w sosie śmietanowo-koperkowym

Pulpety z indyka i kaszy jaglanej w sosie śmietanowo-koperkowym

Pulpety z indyka i kaszy jaglanej w sosie śmietanowo-koperkowym

Przepis na : obiad

Kasza jaglana jest uważana za najzdrowszą z kasz dostępnych na naszym rynku. W ciągu ostatnich lat z tej niedocenianej stała się bardzo popularna przede wszystkim ze względu na zdrowe właściwości oraz niewielka kaloryczność. Jej ogromna zaleta jest to, że możemy ją podawać zarówno jako składnik deserów, zup, a także dań typowo obiadowych. Dzisiaj w połączeniu z mięsem  zmielonym z piersi z indyka stanowi jeden ze składników delikatnych pulpetów w sosie śmietanowo-koperkowym. Uwaga! Dzieci chętnie się s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ChilliJemy

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

ChilliJemyChilliJemy

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, mięso, sosy, indyk, mielone, kasza jaglana, mięso mielone, piersi, pierś, pulpety, pierś z indyka, papryka, pulpeciki, deser, desery, zupa, obiad, mięso na obiad, dania obiadowe, dania z piersi indyka, zupa z mięsem mielonym

Inne przepisy z ChilliJemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.