Pieczona łopatka faszerowana warzywami

Pieczona łopatka faszerowana warzywami

Pieczona łopatka faszerowana warzywami

Przepis na : obiad

We wtorkowe przedpołudnie zapraszam na pyszną pieczoną łopatkę. Do jej przygotowania możecie użyć dowolnych ulubionych warzyw. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 kg łopatki wieprzowej bez kości, 2 pieczarki, 1 papryka czerwona, 1 cebula, 50g suszonych pomidorów, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1 łyżeczka majeranku, 100ml oleju, 50g masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Łopatkę nacinam wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijam tłuczkiem. Oprószam solą oraz pieprzem.  2. Na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, papryka, mielone, suszone pomidory, pieczarki, surówka, ziemniaki, pieczone ziemniaki, polewa, dania mięsne, obiad, mięso na obiad, mięso mielone, mięsa pieczone, mielone pieczarki, pieczeń z mięsa mielonego, bez pieczenia, mielone z warzywami, dania bez mięsa, pieczarki do obiadu, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.