Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury)
Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury)
Przepis na : deser
Ciasto kruche 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Migdałowa masa makaronikowa z gałką muszkatołową 120 g migdałów (zmielonych, najlepiej razem z skórką) 120 g cukru 4 jaja ½ łyżeczko świeżo startej gałki muszkatołowej W misce lub na stolnicy zarobić kruche ciasto. Jest to jeden z niewielu przepisów na ciasto kruche, które czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Korniszonki
Autor
Katarzyna Nowak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadania, ciasto, desery, deser, ryby, obiad, kolacja, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, przekąska, mięso, pasty, ryba, kanapki, przekąski, pasztet, pasta, sałatka, sałatki, pieczywo, krem, ciastka , babeczki, ciasteczka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, mięso na obiad, sałatka do obiadu, ryba w ciescie
Inne przepisy z Korniszonki
Dodaj komentarz