Golonka peklowana pieczona z piwem

Golonka peklowana pieczona z piwem

Golonka peklowana pieczona z piwem

Przepis na : obiad

Przepis jest niezwykle prosty, ale przy tym bardzo smaczny. Golonka świetnie smakuje bezpośrednio po upieczeniu (wytwarza się fajny sosik), jak też na drugi dzień - z ulubionym pieczywem. Polecam! 1,5-2 kg golonki (bez kości) 1 szklanka piwa 4-5 ząbków czosnku majeranek sól     Golonkę umyć i osuszyć. Następnie mięso dokładnie natrzeć solą, przykryć i odłożyć do lodówki - co najmniej na 2 dni (po 1 dniu czynność z solą powtórzyć). Po tym czasie w mięso wetrzeć majeranek i drobno posiekany czosnek. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.