Żeberka z sosem z grzybów leśnych duszone w winie

Żeberka z sosem z grzybów leśnych duszone w winie

Żeberka z sosem z grzybów leśnych duszone w winie

Przepis na : obiad

Żeberka jadam rzadko, bo są raczej tłuste i mają swój charakterystyczny smak, na którym mam ochotę tylko czasami. Grzyby za to uwielbiam z całego serduszka, a i sosami z dodatkiem wina nie wzgardzę. ŻEBERKA Z SOSEM Z GRZYBÓW LEŚNYCH DUSZONE W WINIE Składniki: - 1 ½ kg żeberek wieprzowych - garść suszonych grzybów - 200 ml wina pół słodkiego – czerwonego - 1 łyżeczka czerwonej czubrycy - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - liść laurowy - liele angielskie - olej do smażenia Przygotowanie: Żeberka kroimy, marynujemy w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zamknięte w smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.