rogaliki - 2402 przepisów (strona:93/161)

Rogaliki 159

kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na   rogalomanię   , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze.Piekarnik nagrzać do 250 stopni i piec rogaliki aż będą złociste

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki i rogaliki 246

Rogaliki z dodatkiem ziemniaków Jagodzianki na twarożku Bułeczki z rabarbarem Rogale marcińskie Drożdżówki odrywane z borówkami Jagodzianki na oleju Jagodzianki Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką

Ala piecze i gotuje
Rogaliki francuskie z makiem i bakaliami 207

Kolejne słodkości na święta. Dziś przepis na szybkie, kruche rogaliki z makiem i bakaliami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Francuskie rogaliki z grzybami 205

suche. Ugotowane jajko, rozgniatamy widelcem i mieszamy z usmażonymi pieczarkami. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy na szerszą częśc trójkątów i zwijamy rogaliki. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 15 minut

Ostra na Słodko
Marchewkowe rogaliki 116

Rozwałkowujemy na prostokąt podsypując mąką ( ciasto się klei ). Wycinamy trójkąty średniej wielkości. Na szeroki koniec każdego nakładamy dżem i zwijamy delikatnie w kierunku wąskiego końca. Sklejamy i zakręcamy w rogaliki. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 25-30 minut. Gotowe

Ostra na Słodko
rogaliki krucho-drożdżowe dla smakosza 149

czas porannych zakupów przechodziłam koło piekarni i zauważyłam rogaliki na wystawie. Czasami zdarzało mi się kupować takie. Tym razem postanowiłam nie iść na łatwiznę i postanowiłam zrobić je sama. Poszperałam na  internecie i postanowiłam zrobić rogaliki według Ewy Wachowicz. Ostatnio jakoś często korzystam z jej przepisów. Jak zwykle, przystosowałam je do mojej diety i  zrobiłam je z mąki(...)fruktozie. Moje krucho drożdżowe cuda właśnie stygną sobie na brytfance, a ciasteczkowy aromat rozniósł się już po domu. Oczywiście  nie byłabym sobą jakbym już jednego nie spróbowała. Rogaliki wyszły bardzo smaczne, przepis polecam wszystkim:) Składniki: 500 g mąki 2 jajka 250 g margaryny łyżeczka cukru 50 g drożdży 2 łyżki śmietany kwaśnej szczypta soli cukier puder

ciastkarnia na kruchym spodzie
Rogaliki drożdżowe z masą krówkową 185

się przestawić? Jedynie co mi zostaje to się zahartować czyli spacer:) A po spacerku zdecydowanie przydałaby się ciepła kawa i coś do kawy. Dzisiaj proponuje pyszne rogaliki bardzo szybko można je zrobić i są bardzo smaczne. Na przepis trafiłam jakiś czas temu na internecie i postawiłam go w końcu wykorzystać, myślę, że chyba zostanę przy nim dłużej(...)razie jest to najsmaczniejsza wersja rogalików:)   Składniki: 500 g mąki pszennej 2 jajka 1/3 szklanki mleka 200 g masła szczypta soli 2 łyżki cukru 50 g drożdży masa krówkowa Wykonanie: Masło roztapiamy i studzimy.  Mleko lekko podgrzewamy z cukrem i dodajemy do niego drożdże i mieszamy aby się rozpuściły.  Rozbełtać jajka i dodać je do mleka razem

ciastkarnia na kruchym spodzie
ROGALIKI MARCHEWKOWE LUB DYNIOWE Z NUTELLĄ 207

rogaliki zagoszczą u nas chyba już na stałe. Po dyniowych , marchewkowych  z powidłami przyszła kolej na uwielbianą chyba przez wszystkie dzieci nutellę, I choć mnie akurat niekoniecznie przypada to połączenie do gustu ( czekolady nie darzę miłością) to moje Dziewczyny po prostu oszalały na ich punkcie. Już się zapowiadają na następne. Więc kolejne już chyba z podwójnej porcji

Smaczne Zdrowe
Rogaliki bakaliowe - rugelach 152

dawna chciałam zrobić te rogaliki, przejrzałam dziesiątki przepisów w internecie końcu znalazłam taki, który mnie przekonał i zdecydowałam się zrobić. Zmodyfikowałam o element nutelli i powideł oraz dodanie migdałów. I muszę wam powiedzieć ze wyszły obłędnie pyszne. Zrobie znowu. Źródło tutaj Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Powidła ze śliwek – gęste, słodkie i pyszne 24

deserów. Ich intensywny smak sprawi, że z pewnością nie będą stały długo na półce.  Dobrze przygotowane powidła ze śliwek przydadzą się między innymi do: babeczek,  kruchych rogalików,  pączków, naleśników,  sernika (jako polewa),  warstwa ciasta biszkoptowego lub kruchego,  nadzienia w drożdżówkach.  Warto wykorzystać sezonowe owoce (w tym także mirabelki, truskawki, maliny, aronie) i przygotować

Rozdomowiona
Ciasto drożdżowe z mlekiem w proszku 36

ciasto jest mięciutkie, rozpływające się w ustach a jednocześnie ma super sprężystą teksturę. Przepis jest uniwersalny bo możemy przygotować z niego i ciasto i babkę i bułeczki czy rogaliki i tak dalej. Z poniższych składników wyjdzie nam dwie blaszki keksówki ciasta. Gotowe, upieczone i ostudzone ciasto bardzo dobrze się mrozi, więc można sobie w ramach meal prep przygotować więcej

Dorota Smakuje
Bułki drożdżowe z truskawkami i kruszonką – smak dzieciństwa 32

smak dzieciństwa Zobacz inne przepisy na drożdżowe wypieki na słodko: Jagodzianki z serem i kruszonką – niezapomniany smak dzieciństwa Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką – sprawdzony przepis Drożdżowe paluchy z serem Rogaliki maślane z marmoladą Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką Artykuł Bułki drożdżowe z truskawkami i kruszonką – smak dzieciństwa pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kulinarne Pyszności z Ciasta Francuskiego: Przepisy i Inspiracje 39

łatwo przygotować w domu. Składniki: Ciasto francuskie Czekolada Jajko Przygotowanie: Rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój na trójkąty. Na każdym trójkącie umieść kawałek czekolady. Zwiń trójkąty, zaczynając od podstawy, formując rogaliki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C przez 15-20 minut, aż będą złociste. Tarta Śniadaniowa z Warzywami i Jajkiem Tarta śniadaniowa z warzywami i jajkiem to pożywne

sierotka maRysia w kuchni
Zapiekane kanapki z serem i pomidorami 49

smak kanapek będzie bardziej intensywny. Chleb zastąpić można bułką bądź bagietką. Pomidorki koktajlowe zastąpić można dowolnymi pomidorami. Lubisz dania z serem ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Szybkie rogaliki serowe. Zapiekane kanapki z serem i pomidorami The post Zapiekane kanapki z serem i pomidorami appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Rustykalne bagietki żytnio-pszenne 24

form").hide()} Zajrzyj też do: – Bagietki – Kajzerki – Ciabatta – bułeczki jogurtowe – chleb pszenny z garnka –  chlebek z pesto –  przepis na bajgle – Rogaliki maślane – Pełnoziarniste bułki orkiszowe – Rogale – Bajgle pełnoziarniste – Bajgle bez gotowania – Ekspresowe bułki bez wyrastania – Chlebki pita – Bułki poznańskie – Bułki z pieczarkami – Bułki

nietylkopasta.pl