Konfitura z płatków róży

Konfitura z płatków róży

Konfitura z płatków róży

Bardzo aromatyczna konfitura...ponadczasowa...Od cioci dostałam trochę róży i dodatkowo słoik gotowych konfitur :) A z płatków róży zrobiłam swoją konfiturę, zamiast ucierać drewnianą pałką użyłam blendera. Poszło migusiem :) Składniki (proporcje na 100 g płatków róży):100 g płatków róży (dzikiej lub pomarszczonej)200 g cukrukwasek cytrynowy lub sok z cytryny do smakuSposób przygotowania:1. Płatki róży obieramy z białych ogonków.2. Płatki ucieramy z cukrem drewnianą pałką (lub jak ja - blenderem), aż utworzy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.