Koniec Kwietnia przyniósł długo wyczekiwane kwitnące drzewa i jasnozielone, młodziutkie listki. Drewniane skrzynki w osiedlowym warzywniaku wypełniają się powoli nowalijakmi i wszelką zielenią sałat i wesołych natek. U progu stoi Majówka, kusząc relaksem, bujaniem w obłokach i zapachem dymu z pierwszego grilla. Przyjemnie będzie się na chwilę rozpuścić w ulubionych aktywnościach lub słodkim nicnierobieniu ;) Z pewnością przyda się też jakaś słodkość, dlatego pędzę podzielić się z Wami prostym pomysłem na d... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)