DROŻDŻOWE ROGALE Z POWIDŁAMI I CUKROWĄ SKÓRKĄ

DROŻDŻOWE ROGALE Z POWIDŁAMI I CUKROWĄ SKÓRKĄ

DROŻDŻOWE ROGALE Z POWIDŁAMI I CUKROWĄ SKÓRKĄ

Miały być małe, zgrabne rogaliki, a wyrosły ... sporej wielkości rogale 😂 Które niestety popękały podczas pieczenia 😌 Nie wyglądają więc pokazowo, ale co tam, postanowiłam opublikować przepis, bo rogale są pyszne! Mięciutkie w środku, a na zewnątrz pyszna, chrupiąca, cukrowa skórka  😍  Dla mnie zdecydowanie lepsze niż takie polukrowane, gdyż osobiście nie jestem amatorem lukru czy polewy.   Składniki:  (10-12 sporych rogali ) 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 100 ml ciepłego mleka 2 ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.