Ciasto Hultaj z marmoladą – wilgotne, mięciutkie i przepyszne

Ciasto Hultaj z marmoladą – wilgotne, mięciutkie i przepyszne

Ciasto Hultaj z marmoladą – wilgotne, mięciutkie i przepyszne

Przepis na : deser

Ciasto Hultaj to wyjątkowo mięciutki i wilgotny wypiek przełożony kremem z bitej śmietany i marmoladą. Całość jest pyszna, słodka i rozpływająca się w ustach. Takie ciasto sprawdzi się zarówno jako deser do popołudniowej kawy, jak i na większych i mniejszych rodzinnych uroczystościach.   Składniki na ciasto Hultaj z marmoladą: 4 jajka rozmiar L 200 g cukru (szklanka) 4 łyżki marmolady (dałam wieloowocową) 260 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (2 szklanki) 250 ml mleka (szklanka) 180 ml oleju rzepakowego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.