rogaliki - 2402 przepisów (strona:92/161)

Rogaliki drożdżowo-francuskie 163

Przy niedzieli zaszalałam i rano upiekłam rogaliki..chyba pyszne wyszły, nie wiem, bo nie próbowałam..mąż mówił, że tylko mało słodkie, więc można dać więcej cukru, lub polukrować albo posypać cukrem pudrem po upieczeniu.Ciasto drożdżowo-francuskie..pierwszy raz takie robiłam, a pomysł na nie znalazłam  tutaj . Wow..szykując ten wpis i ustawiając datę publikacji coś mnie tknęło ..27 lutego

Moje domowe kucharzenie
Orzechowe rogaliki 155

Spokojne sobotnie popołudnie to doskonała okazja do upieczenia orzechowych rogalików. Jeśli nie masz orzechów, zastąp je marmoladą, nugatem lub marcepanem. Te małe bomby kaloryczne są bardzo smaczne i szybko znikają z talerza. Serdecznie zapraszam :-) Skladniki: Ciasto: 200 g masła 200 g serka domowego ( użyłam serka typu philadelfia, nie to nie jest żadna kryptoreklama;-)) 400 g mąki

dolcevitainmykitchen
Rogaliki z ciasta francuskiego 275

ciasto francuskie 6 kawałków ulubionej czekolady Ciasto francuskie z poprzedniego przepisu rozwałkuj i wytnij trójkąty tak jak na zdjęciu. Na szerszej części połóż  po kostce czekolady i zwiń rogaliki. Piecz około 10 minut w 200 stopniach na papierze do pieczenia. Smacznego

cukrem pudrem posypane
KRUCHE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ 258

Wiemy, że dorośliśmy, kiedy w Święta bardziej ucieszą nas KRUCHE... Artykuł KRUCHE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Rogaliki z nadzieniem żurawinowym i śliwkowym z gorącą czekoladą 152

Banalnie proste rogaliki z ciasta francuskiego z domowym nadzieniem z żurawiny i śliwek. Do tego gorąca piernikowa czekolada i mamy idealne śniadanie na zimowe poranki! Po przepis wpadajcie na facebook V-mag klik

wegetalerze
Rogale z makiem 178

rozwałkowałam z niego duże koło, które najpierw przekroiłam na ćwiartki, a potem każdą ćwiartkę podzieliłam na 3 trójkąty, czyli z 500 g mąki wyszło 12 sporych rogali. Formujemy zgrabne rogaliki, zwijając ciasto od najszerszej części (podstawy) trójkąta, czubek trójkąta musi znaleźć się pod spodem, nadając formę rogala. Rogale układamy na blasze i blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 25 stopni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
kruche rogaliki migdałowe 118

Może wyglądają zwyczajnie i trochę niepozornie ale te rogaliki smakują naprawdę wspaniale. Bardzo kruche, delikatne ciasteczka, pachnące migdałami, otulone cukrem pudrem... Przepis pochodzi ze starej rodzinnej książki kucharskiej ( Kuchnia polska , Warszawa 1960), z której do dziś z powodzeniem korzystamy. składniki: 200 g mąki krupczatki 100 g zmielonych migdałów 200 g masła 1 łyżeczka soli cukier waniliowy cukier puder do obtaczania

babka w formie
Serowe i kakaowo-babanowe rogaliki drożdżowe 224

Druga propozycja na dziś, wczoraj, zrobiłam dużo ciasta drożdżowego, początkowym zamysłem były tylko drożdżówki , ale zrobiłam z większej ilości składników i z reszty postanowiłam stworzyć rogaliki. Są w dwóch wersjach, jedne serowe, drugie bananowo-kakaowe. Będą pyszne do popołudniowej kawusi ;) Składniki: pół szklanki mleka 25-30 dag mąki 10g drożdży ćwierć szklanki mleka 2 łyżki masła jajko szczypta soli

Idę coś wszamać
Najlepsze pomysły na majówkę 202

wybrać dowolne owoce – borówki, maliny czy truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki . Dobrym pomysłem zawsze są ciasteczka – tak do pochrupania :) Większość z nich można przygotować wcześniej i przechowywać w ciastkowym słoiku lub puszce, łatwo zabrać

Ciastkozercy
Rogaliki z mozzarellą i chorizo… 291

odrobiny przyjemności odmówić? ;) Deseru umiem sobie odmówić. No może nie zawsze… a właściwie też nie bardzo, no ale jednak bardziej niż pizzy ;P Nawet… Continue reading Rogaliki z mozzarellą i chorizo

brunetkawkuchni
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 133

ciasto na 5 równych części. Rozwałkować każdą część na grubość 3-4 mm. i każdą z nich kroić na 8 kolejnych części. Na szerszej części układać marmoladę i zawijać rogaliki. Posmarować je rozbełtanym żółtkiem i posypać grubym cukrem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 min. na termoobiegu w temp

Przepisy Kulinarne
Rogaliki 3 składnikowe 127

koła .Przełożyć na  rogalomanię  , wyciąć trójkąty, nałożyć nadzienie i zwijać rogaliki.Układać na blaszkę. Wstawić od nagrzanego piekarnika, piec około 12-15 minut w temp 180 stopni.Upieczone rogaliki wystudzić, posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Rogaliki francuskie z makiem i bakaliami 189

Kolejne słodkości na święta. Dziś przepis na szybkie, kruche rogaliki z makiem i bakaliami. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Domowe rogaliki z przepisu babci Wandy. 154

się po domu, ciasta drożdżowe, które rosły na piecu kaflowym. Uśmiech i wyciągniętą dłoń do przywitania gości. Nie było opcji, aby nie było poczęstunku. Dziś zdradzę wam przepis na rogaliki, ja je zrobiłam z marmoladą z dzikiej róży. Ciasto to, będzie dojrzewało w lodowatej wodzie, a nie w cieplutkiej miseczce jak na ogół się to robi. SKŁADNIKI : 1 kg mąki

Basia w kuchni
Rogale 138

Tutaj  znalazłam przepis na pyszne ponoć bułeczki..a w sumie to przepis oryginalny pochodzi stąd .  Ja co prawda zamiast bułeczek zrobiłam rogaliki...a wyszły bardzo pyszne...polecam  20 g d rożdży 1/4 szk letniej wody 3/4 szk ciepłego mleka 3 płaskie łyżki masła 1 jajko 1 łyżka cukru 1/2 płaskiej łyżki soli 3 szk mąki pszennej Drożdże

Moje domowe kucharzenie