Rożki morelowe

Rożki morelowe

Rożki morelowe

Składniki na 14 sztuk:gotowe ciasto francuskie 275g 1/2 torebki budyniu waniliowego z cukrem 4/5 szklanki mleka 40 ml likieru migdałowego mała puszka moreli w syropie 10 dag czekolady mlecznej do ozdobyCiasto francuskie rozmrozić. Wykroić 14 podłużnych trójkątów (fot.1). Budyń wymieszać z 3 łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotować, wlać mieszankę budyniową i ponownie zagotować. Wlać likier. Budyń wystudzić, mieszając od czasu do czasu. Morele odsączyć z syropu i pokroić na małe kawałki. Na każdym trójkąci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, budyń, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, czekolada, likier, ciastka , ciasteczka, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową, ciastka z ciasta francuskiego, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasteczka waniliowe, ciasteczka z czekolada, ciasteczka budyniowe

Inne przepisy z Świat Ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.