Czekośliwka

Czekośliwka

Czekośliwka

Czekośliwkę robię co roku. Kiedyś robiłam powidła śliwkowe, ale odkąd poznałam smak śliwki z czekoladą to nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć jej w swoich zimowych zapasach. Wspaniała do naleśników, rogalików, gofrów, kanapek, ale również do podjadania łyżką ze słoika :) Składniki: 2,5 kg. śliwek 1 szklanka cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g.) 2 czubate łyżki kakao Wykonanie: Śliwki umyć i pozbawić pestek. Włożyć do garnka. Wsypać cukier i gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając minimum 2 god... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.