Jak zrobić dobry, domowy dżem z jabłek na zimę bez żelfixu? Ten prosty przepis zawiera tylko 4 składniki, a przygotujesz go w mniej niż godzinę! To idealny sposób na wykorzystanie obfitości jabłek w sezonie. Doskonale smakuje na chrupiącym toście, rogaliku lub kromce świeżego chleba. Ten pyszny dżem jabłkowy, to także świetny dodatek do wielu deserów. Jabłka są bogate w naturalne pektyny, co czyni je jednymi z najlepszych owoców do przygotowania dżemu. Dlatego nie nasz przepis na dżem z jabłek do słoików nie ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.