Wprawdzie sezon na dynię już się zakończył, a ja to puree z dyni przygotowałam jakiś czas temu, ale zwyczajnie zapomniałam dodać je na bloga. A ostatnio przypomniałam sobie o słoikach właśnie z tym puree, które mam zamiar wykorzystać, wypróbować postanowiłam dodać również mój sposób na puree. Przyznam szczerze, że robiłam je pierwszy raz i troszkę czasu i pracy mi zajęło, ale uważam, że było warto. Konsystencja wyszła idealna, a i kolor piękny. W ogóle nie żałuję, że natrudziłam się tyle czasu. Mam już w planach upie... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Projektantka instalacji sanitarnych. Pasjonatka gotowania i motocykli