Konfitura różana

Konfitura różana

Konfitura różana

Przepis na : deser

Konfitura różana to wykwintna konfitura owocowa, którą cieszą się uznaniem od pokoleń. Dżem z płatków dzikiej róży ma delikatny smak połączony z nutą słodyczy i zachwycającą konsystencję. Z biegiem lat marmolada różana stała się popularnym produktem zarówno wśród koneserów jedzenia, jak i domowych kucharzy. Idealnie nadaje się do smarowania tostów, dodawania do deserów, jednak chyba jednym z najpopularniejszych jej zastosowań jest dodatek do pączków. To właśnie pączki z nadzieniem różanym cieszą się niezwykłą popula... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.