Upiekłam je dzisiaj dla moich gości, bardzo im smakowały. Takie świeżutkie prosto z piekarnika są najlepsze Jabłka obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne. Jeśli jabłka są bardzo duże to pokroić na grube plastry. Ja miałam średnie jabłuszka więc pokroiłam je na cztery części. Twaróg, mąkę, masło pokrojone w małą kostkę, żółtko, cukier, sól wyrobić na gładkie ciasto. Najlepiej zrobić to za pomocą robota kuchennego z opcją obrotów pulsacyjnych. Wyrobić gładkie ciasto. Również można zrobić to ręcznie, ...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl