Maślane, puszyste rogale z makiem, wg przedwojennego przepisu z 1933 roku

Maślane, puszyste rogale z makiem, wg przedwojennego przepisu z 1933 roku

Maślane, puszyste rogale z makiem, wg przedwojennego przepisu z 1933 roku

Pyszne, puszyste, rozpływające się w ustach maślane rogale z makiem. Idealne na śniadanie np z dodatkiem dżemu. Musicie mi uwierzyć na słowo i je zrobić - będziecie zachwyceni. A do tego  możecie je przygotować na dwa sposoby - jak - zerknijcie niżej :) Rogale same w sobie są mało słodkie, więc jeśli chcecie słodszych rogali - dodajcie więcej cukru do ciasta. Też będą smaczne. Przepis pochodzi z 1933 roku i uwierzcie mi, że zawsze wychodzi :)  Składniki (na 6 małych rogalików): - 250 g mąki pszennej - 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.