ROGALIKI DROŻDŻOWE z powidłem śliwkowym
ROGALIKI DROŻDŻOWE z powidłem śliwkowym
Przepis na : deser
SKŁADNIKI: 4 szklanki mąki 1 margaryna 5 dkg drożdży + 1 cukier wanilinowy 1 szklanka śmietany 18% 4 żółtka Nadzienie: dowolne (u mnie nutella i powidło śliwkowe) WYKONANIE: Drożdże rozpuścić cukrem wanilinowym. Mąkę przesiać, dodać margarynę, śmietanę i żółtka. Wyrobić nożem. Dodać rozpuszczone drożdże. Zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 1/2 godziny. Wykonać małe trójkąty, wysmarować nadzieniem i formować rogaliki. Piec początkowo w 100*C przez ok. 7-8 min. później w temp... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Fiołkowe Talerze
Autor
Fiołkowe Talerze
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
nutella, ciasto, desery, deser
Inne przepisy z Fiołkowe Talerze
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję