Przepis na : deser
SKŁADNIKI: ok. 2 litry jagód leśnych, 4 łyżki cukru trzcinowego, 2 łyżki soku z limonki, kilka gałązek świeżej mięty, 2- 3 łyżki wody do jagód, 2 łyżki mąki ziemniaczanej + 3 łyżki wody. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jagody umieszczamy w garnku , zasypujemy cukrem, dodajemy 2-3 łyżki wody, sok z limonki oraz gałązki świeżej mięty. Podgrzewamy na średnim ogniu. Gdy jagody puszczą sok z mniejszamy ogień i dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy i gotujemy, aż ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...