Domowy SMALEC ze skwarkami
Domowy SMALEC ze skwarkami
Składniki: 400 g słoniny krojonej w kostkę bez skóry 1 duża cebule 1 duże jabłko 100 g boczku wędzonego 1/2 łyżeczki majeranku sól do smaku Wykonanie: Pokrojoną w kostkę słoninę wrzucamy na patelnie, dodajemy sól i topię na malutkim gazie przez około 25 minut. Gdy skwarki będą przyrumienione dodajemy rozdrobnioną w kostkę cebule i boczek. Smażymy kolejne 15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy obrane i starte na tarce jabłko. Mieszamy delikatnie, aż do momentu gdy jabłko s... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Fiołkowe Talerze
Autor
Fiołkowe Talerze
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, boczek, chleb, chleb mieszany
Inne przepisy z Fiołkowe Talerze
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję