Przepis na : deser
Rogale Świętomarcińskie to tradycyjne słodkie wypieki regionu Wielkopolski przygotowywane na 11 listopada – święto Marcina. Rogale Świętomarcińskie przygotowuje się z ciasta półfrancuskiego i nadziewa masą makową z białego maku , dzieło wieńczy się białym lukrem i posypuje posiekanymi migdałami. Oczywiście w nadzieniu nie może zabraknąć oprócz białego maku także rodzynek, przechów włoskich, orzechów arachidowych i skórki pomarańczowej. Kosztowaliście już takich rogali? Jeśli macie ochotę upiec je sami,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...