Rogale Świętomarcińskie

Rogale Świętomarcińskie

Rogale Świętomarcińskie

Przepis na : deser

Rogale Świętomarcińskie to tradycyjne słodkie wypieki regionu Wielkopolski przygotowywane na 11 listopada – święto Marcina. Rogale Świętomarcińskie przygotowuje się z ciasta półfrancuskiego i nadziewa masą makową z białego maku , dzieło wieńczy się białym lukrem i posypuje posiekanymi migdałami. Oczywiście w nadzieniu nie może zabraknąć oprócz białego maku także rodzynek, przechów włoskich, orzechów arachidowych i skórki pomarańczowej. Kosztowaliście już takich rogali? Jeśli macie ochotę upiec je sami,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.