Projekt Śniadanie: Croissant z figami i prosciutto

Projekt Śniadanie: Croissant z figami i prosciutto

Projekt Śniadanie: Croissant z figami i prosciutto

Bonjour, bonjour! Od dawna wiadomo, że niedzielne śniadania rządzą się swoimi prawami :) Zawsze nieco dłuższe, nieco bogatsze, nieco uważniej szykowane, bez pośpiechu i szybkiego przepijania kawą, bo już czas wychodzić i odhaczać kwadraciki z listy rzeczy do zrobienia. Dlatego dziś, na takie wyjątkowe śniadania właśnie posyłam pomysł na wytrawną wersję croissanta. Przekrojony na pół, został wypełniony puszystym serkiem śmietankowym, pikantną rukolą i charakternym prosciutto o słonych nutach. Do tego plasterki świ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, rukola, mielone, por

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.