Najlepsza masa makowa do makowca i solo

Najlepsza masa makowa do makowca i solo

Najlepsza masa makowa do makowca i solo

Moja mama i jej mama nigdy nie piekły makowców. Świątecznym ciastem był piernik z torebki, sernik wiedeński (najlepszy na świecie) i kruche ciasteczka z lukrem. Mama mego ojca też nie piekła strucli robiła za to MAK.  Gęsty, ciągnący się, z rodzynkami, migdałami i cała masą cytrusowej skórki. Był niesamowity! pamiętam, że mimo obfitej wigilijnej uczty na mak i to z dokładką zawsze miałam miejsce :) Makowce u mnie w domu były kupowane dopóki sama nie zaczęłam ich wypiekać.  Niestety dopiero ostatnio ud... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, makowce, mielone, pieczywo, chleb, sernik, ciasto, świąteczne przepisy, świąteczne, mięso, deser, lukier , desery, likier, kruche ciasteczka, mięso mielone, ciasteczka, piernik, najlepszy sernik, sernik pieczony, strucla makowa, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto z makiem, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, ciasta z masa, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.