miękkie pierniczki z nadzieniem migdałowym

miękkie pierniczki z nadzieniem migdałowym

miękkie pierniczki z nadzieniem migdałowym

Po raz pierwszy nadziewane pierniczki upiekłam na Boże Narodzenie w ubiegłym roku i od razu zakochałam się w ich smaku. Ciasto przygotowałam z mojego starego przepisu na najlepsze pierniczki , a jako nadzienie wykorzystałam masę migdałową , którą zwykle nadziewam trzyskładnikowe rogaliki. Wyszło idealnie - ciasteczka są mięciutkie od samego początku, a połączenie smaków piernika i migdałów - jak dla mnie - doskonałe. składniki: 1/2 kg mąki 3 łyżeczki sody 170 g miodu 125 g masła 1 paczka przyprawy korzenne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Pierniczki przepis

Znajdź przepisy na inne pierniczki w proponowanych pierniczkach!

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

babka w formiebabka w formie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, pierniczki, czekolada, ciasto, boże narodzenie, ciasta z masa, piernik, ciasteczka, pączki, ciastka , desery, deser, ciasto na boże narodzenie, szybkie pierniczki, szybkie ciasto, ciasteczka z czekolada, jajka nadziewane

Inne przepisy z babka w formie